Program

Årets program 2020
Midsommar och Svärdsjökvällar inställda!

Med anledning av Coronapandemin och förbudet mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare har Svärdsjö Hembygdsförening beslutat att INTE genomföra vårt traditionella midsommarfirande samt våra Svärdsjökvällar.  Vissa programpunkter kommer att genomföras där vi kan hålla oss till folkhälsomyndighetens satta regler, håll er uppdaterad här eller via sociala medier för vidare information. Vi hoppas på er förståelse och ser fram emot att blicka framåt till 2021 då föreningen firar 100 år.
Vi önskar er en fin sommar – var rädda om er själva och varandra!
Du kan leta direkt i kalendern om du söker något särskilt datum.

Aktuellt

Med anledning av Coronapandemin och förbudet mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare har Svärdsjö Hembygdsförening beslutat att INTE genomföra vårt traditionella midsommarfirande samt våra Svärdsjökvällar.  Vissa programpunkter kommer att genomföras där vi kan hålla oss till folkhälsomyndighetens satta regler, håll er uppdaterad via vår hemsida eller sociala medier för vidare information. Vi hoppas på er förståelse och ser fram emot att blicka framåt till 2021 då föreningen firar 100 år.

Adventskaffe
”Första advent var ljus tända i alla fönster. Långbord var dukade i köket och i klädstugan. Stora pannor med nykokt kaffe hämtades från Trollnäs. Vi värmde oss från brasan i öppna spisen!”
Detta tilldrog sig på 1930-talet på Svärdsjö Gammelgård men upphörde så småningom. Denna tradition har vi fört vidare och inbjuder Dig till en stunds samvaro och adventskaffe i Storstugan på Gammelgården
Lördagen den 30 november bjuder vi in föreningens medlemmar till en stunds trevlig samvaro.
Bo G Jansson och Lena Strömstedt kommer att berätta om vår nya bok "Erik Lindströms dagböcker"
 

Arv från Håkan Hedström

Svärdsjö hembygdsförening har under 2019 tacksamt mottagit ett arv efter Håkan Hedström, Kyrkbyn, Svärdsjö som i sitt testamente lämnat sin kvarlåtenskap till föreningen. 
Håkans vilja är att medlen skall användas för att underhålla föreningens byggnader och arkiv. Föreningen kommer tacksamt att hantera dessa medel på ett ansvarfullt och förtroendeingivande sätt och respektera Håkan Hedströms vilja.

 

Har Du möjlighet att hjälpa till med praktiskt arbete?
Hör gärna av Dig och berätta vad Du är intresserad av. Det behövs många frivilliga krafter vid de olika evenemangen, bara till midsommar skickar vi ut kallelse till närmare 200 personer som tillsammans gör det möjligt för oss att ordna den fina traditionsrika Midsommarfesten. Men som Du förstår krävs det också mycket arbete under andra tider av året, t.ex. hjälp med reparationer, städning etc.
 
Många upplever idag att tiden inte räcker till, men behovet är lika stort, ja kanske större när det gäller frivilliga krafter. Ju fler vi är dess lättare och roligare blir det och vi får mycket tillbaka i form av samhörighetskänsla och vänskap. Dessutom kan vi vara stolta över att vi tillsammans hjälps åt, så att vi kan visa upp en levande och vacker Svärdsjöbygd.

Vid våra arrangemang samarbetar vi med Studieförbundet Vuxenskolan