Program

Sommarens program för 2022

Du kan leta direkt i kalendern om du söker något särskilt datum.

Aktuellt

Jubileumsboken finns till försäljning

LÖRDAG 26 november kl 15.30
Bokskläpp av vår nästa bok, ett arbete som pågått under några år är nu färdigställt. Detta firar vi med glögg, pepparkakor och överraskningen i Prostparken. Parkera vid Gammelgården eller kyrkan och följa de tända marschallerna!
Välkomna!
 

Nu finns vår fantastiska Jubileumsbok "Svärdsjö Hembygdsförening genom 100år" till försäljning - Euronics (Svärdsjö Radio TV), Trollnäs pensionat, Svärdsjö Guld & Ur, Rut & Knut och på Arvid Backlundgårde (se öppettider) har den till försäljning. Ni kan även köpa då vi har gården öppen vid våra arrangemang, se program.
Boken kostar 200kr

SVÄRDSJÖ I FEST OCH VARDAG
Vi säljer sockefilmen "I fest och vardag" (1944-1949)  men ni kan även välja att titta på trailern,hyra eller köpa filmen digitarlt nedan.

Klicka på bilden till höger så kommer ni till Dalarnas sockenfilmer från Dalarnas Museum

Har Du möjlighet att hjälpa till med praktiskt arbete?
Hör gärna av Dig och berätta vad Du är intresserad av. Det behövs många frivilliga krafter vid de olika evenemangen, bara till midsommar skickar vi ut kallelse till närmare 200 personer som tillsammans gör det möjligt för oss att ordna den fina traditionsrika Midsommarfesten. Men som Du förstår krävs det också mycket arbete under andra tider av året, t.ex. hjälp med reparationer, städning etc.
 
Många upplever idag att tiden inte räcker till, men behovet är lika stort, ja kanske större när det gäller frivilliga krafter. Ju fler vi är dess lättare och roligare blir det och vi får mycket tillbaka i form av samhörighetskänsla och vänskap. Dessutom kan vi vara stolta över att vi tillsammans hjälps åt, så att vi kan visa upp en levande och vacker Svärdsjöbygd.

Vid våra arrangemang samarbetar vi med Studieförbundet Vuxenskolan